Ruitenwissers

Ruitenwissers! Niet alleen de juiste verlichting maar ook goede ruitenwissers en –sproeiers zorgen voor goed zicht. In de komende natte periode is het een must te zorgen voor goedwerkende ruitenwissers!

 

Controleer uw ruitenwissers

Laten uw ruitenwissers strepen achter op uw voorruit? Dan is het tijd om ze te vervangen voor een helder zicht. Kom even langs voor een test, we vervangen ze meteen, terwijl u wacht. Wij hebben voldoende voorraad om ruitenwissers en of onderdelen te vervangen. Of u nu een Toyota, Fiat, Volkswagen of een ander merk auto rijdt, wij hebben alle merken in huis. U bent snel de weg weer op.

Ruitenwissers: hoe werken ze

Natuurlijk gebruikt u de ruitenwissers als het regent. En samen met ruitensproeiervloeistof ook bij droog weer. Voor ieder jaargetijde belangrijk dus dat uw ruitenwissers goed werken. Een ruitenwisser bestaat uit verschillende onderdelen: de wisserarm, de wisserbladen en de ruitenwissermotor. Het wissermechanisme zorgt ervoor dat de wisserbladen gelijkmatig over de voorruit bewegen. De rubberen wisserbladen voeren regen, sneeuw en vuil van uw ruiten af. De auto’s van nu hebben een ingebouwde sensor die de hoeveelheid vocht op de ruit detecteert. Wist u dat het rubber van de wisser goed moet functioneren bij temperaturen van -20 graden tot 40 graden boven nul? U begrijpt dat het rubber van goede kwaliteit moet zijn. Uit onderzoek van de BOVAG blijkt dat veel rijders de ruitenwissers te laat laten vervangen. Fabrikanten adviseren elke 12 tot 15 maanden de bladen te vervangen.

Ruitenwissers vervangen? Bekijk de sticker!

Leuk weetje: Op veel ruitenwissers zit tegenwoordig een kleine ronde sticker, de slijtage indicator. Na verloop van tijd zal de sticker verkleuren. Bij nieuw is de kleur zwart en als de wissers aan vervanging toe zijn kleurt de sticker geel of groen.

Maakt de ruitenwissermotor een raar geluid, of werken de wissers slecht of niet meer? Kom langs! We kijken het graag voor u na! Een goedwerkende ruitenwisser is essentieel voor veilig autorijden, zeker bij slecht weer.

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

038 44 78 531 [email protected]
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×