Auto bladvrij maken

Rijden in de herfst is soms een uitdaging door slecht zicht en gladdere wegen door vallende bladeren. Daarom gebeuren er vaker ongelukken. Vaak ten koste van uw no-claimkorting. Om u veilig op weg te helpen, een aantal tips;

Wist u dat gevallen bladeren en eikels in alle hoeken en gaten van uw auto terecht kunnen komen?

  • Maak uw auto bladvrij

Prachtig deze kleurrijke bladeren maar ze geven een modderige, plakkerige bende op uw auto. Maak uw auto bladvrij! Bladeren lijken vrij onschuldig maar ze bestaan uit chemicaliën die de carrosserie flink kunnen beschadigen. Door bladeren kunnen er vlekken op uw lak ontstaan die u er niet zomaar afpoetst. Gevallen bladeren kunnen in alle hoeken en gaten van uw auto terechtkomen.

  • Verstopte afvoer

Vallende bladeren kunnen zich onder uw motorkap of in de afvoer van de opvangbak onder uw voorruit wurmen. Naast de bende die het kan veroorzaken door alle modder en vocht dat erbij komt kijken, kan het ook schadelijk voor de auto zijn. De bladeren kunnen verrotten en het prutje dat overblijft kan de afvoer blokkeren. In het ergste geval stroomt het water via het ventilatiekanaal uw auto in, waardoor u met natte voeten achter het stuur zit! Heeft uw auto een schuifdak? Ook dan extra opletten. Het schuifdak heeft vaak ook een speciale afvoer die verstopt kan raken. Ook dit probleem is gelukkig makkelijk op te lossen door er met een luchtslang in te blazen of door er voorzichtig een ijzerdraad in te porren.

  • Bladeren en uw airco

Heel vervelend als de bladeren in de luchtstroom terecht komen. De ventilatoren en uw airco werken dan niet meer. De zuren en sappen van bladeren vormen een aanslag op de lak van uw auto. Deze ‘aanslag’ van bladeren kunt u voorkomen door uw auto te beschermen met een hoes. Of door ze simpelweg handmatig te verwijderen.

  • Verwijder de natuur in uw auto

Bladeren vormen een prima plek voor spinnen- of een muizennest. Ook kunnen bladeren plakken aan het slotensysteem. Waardoor deuren of achterklep niet meer goed werken en er lekkage kan optreden. Gebruik een speciale wax voor uw lak, wij adviseren u graag!

  • Hars schoonmaken

Vers gevallen bladeren en hars kunt u verwijderen met lauwwarm water, wat autoshampoo en een zachte doek of spons. Lukt het niet met water en zeep? Gebruik geen agressieve middelen zoals terpentine. Dat kan de lak aantasten. Gebruik een middel dat ervoor is gemaakt, zoals een harsverwijderaar.

  • Schade door vallende eikels

Bij stormachtig weer kan uw auto schade oplopen door vallende eikels. Met deuken in het dak als gevolg. Vaak is ‘uitdeuken zonder spuiten’ een goede oplossing. Bekijk uw verzekering of dit gedekt is.

Dus houd uw auto brandschoon en schadevrij in de herfst.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

038 44 78 531 [email protected]
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×