Remschijven & Remblokken vervangen

Tijdig uw remblokken vervangen

Het lastige van remblokken en remschijven is dat de slijtage geleidelijk verloopt. Er is geen specifiek moment dat u merkt of ze versleten of in slechte staat zijn. Twijfelt u over de staat van uw remmen? Kom dan gerust langs bij onze werkplaats in Wapenveld voor een gratis en vrijblijvende remblok- of remschijfcontrole! Indien nodig vervangen wij de remschijven van uw Opel graag voor u!

Wanneer remschijven of remblokken Opel vervangen?

Wanneer de remschijven van uw Opel de minimale dikte bereikt hebben, kromgetrokken zijn of veel haarscheurtjes vertonen, zijn deze aan vervanging toe. U kunt dit merken tijdens het remmen. De auto remt minder goed af omdat de wrijving tussen de remschijf en of de remblokken minder wordt. Het kan zelfs voorkomen dat de auto bij het afremmen gaat trillen. Dit betekend dat de remschijven van uw Opel nodig aan vervanging toe zijn! Kom daarom naar TOP Merkspecialist G. Van Winsum B.V in Wapenveld.

Er is geen vaste periode voor het vervangen van uw remschijven of remblokken. Enkele auto’s beschikken over een waarschuwingslampje op het dashboard. Wanneer dit lichtje op uw dashboard gaat branden is het belangrijk dat u uw remschijf of remblokken zo spoedig mogelijk laat vervangen. Langer doorrijden, al vanaf meer dan 1.000 kilometer, betekent dat u uw auto onherstelbaar beschadigd.  Na vervanging van de remblokken, moeten ze “ingereden” worden: Het is dan belangrijk om hard remmen tijdens de eerste 50 kilometers te vermijden.

Denkt u dat de remschijf of de remblokken van uw auto aan vervanging toe zijn? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave!

Belang remvermogen voorzijde

70% van het remvermogen van uw Opel komt van de voorremmen. Daarom is het belangrijk dat de remschijven aan de voorzijde van uw Opel altijd in goede conditie zijn. Rijdt u stevig door en trapt u vaak flink op de rem, dan zijn de remschijven eerder aan vervanging toe. Wacht hier niet te lang mee, door lang te wachten brengt u niet alleen uw eigen veiligheid in gevaar, maar ook dat van uw medeweggebruikers. Laat daarom uw remmen tijdig controleren door de TOP Merkspecialist G. Van Winsum B.V in Wapenveld.
Wij helpen u snel de weg weer op!

 

Auto onderhoud Opel

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

038 44 78 531 [email protected]
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×