Remvloeistof bijvullen

Een van de belangrijkste onderdelen van een auto is het remsysteem. Welke rol speelt de remvloeistof hierin?

Remvloeistof veroudert, waardoor de kwaliteit achteruit gaat. De soorten DOT3 en DOT4 zijn hygroscopisch, dat wil zeggen dat ze water opnemen uit de buitenlucht. Daardoor wordt het kookpunt verlaagd en kunnen er tijdens het remmen dampbellen in de vloeistof ontstaan. Dan remt de auto niet meer krachtig genoeg, of, in het ergste geval, helemaal niet.

Remvloeistof vervangen + kosten

De remvloeistof moet volgens het onderhoudsschema vervangen worden. De voorgeschreven vervangingsperiode bedraagt twee jaar. Gaat u periodiek langs bij de TOP Merkspecialist voor een onderhoudsbeurt? Dan zal hij voor u de remvloeistof bijvullen. Hij vervangt de oude vloeistof en vult het reservoir met nieuwe remvloeistof. Tevens ontlucht hij het remsysteem. Als u dit overlaat aan de TOP Merkspecialist bent u er zeker van dat dit goed gebeurt. Er werken alleen vakkundig opgeleide monteurs aan uw auto! De kosten voor het vervangen van de remvloeistof variëren per merkspecialist maar liggen meestal rond de €50,-

Zelf remvloeistof bijvullen?

Wij raden u aan om niet zelf het remvloeistofsysteem bij te vullen. Mocht u dit toch van plan zijn is er één ding erg belangrijk: Indien het reservoir niet meer helemaal vol is en u vult tussentijds de remvloeistof bij, let dan goed op of u de juiste remvloeistof gebruikt! DOT4 en DOT5 kunnen niet door elkaar gebruikt worden!

Welke soorten remvloeistof zijn er?

Het soort remvloeistof wordt uitgedrukt in DOT. Het cijfer erachter 3, 4 of 5 heeft te maken met de hoogte van het kookpunt. Hoe hoger het cijfer, hoe hoger het kookpunt. En dat is belangrijk, omdat de remmen en daarmee de remvloeistof behoorlijk heet kunnen worden. Als de remvloeistof kookt, dan werken de remmen niet goed meer.

In het reservoir kunt u controleren of de remvloeistof nog op het juiste niveau zit. Als de remvloeistof niet op het juiste niveau zit, gaat er tevens een controlelampje op het dashboard branden.

Is dit het geval? Dan raden wij u aan contact op te nemen met de TOP Merkspecialist. Hij kijkt het systeem voor u na en zorgt dat u weer veilig de weg op kan!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

038 44 78 531 [email protected]
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×