Banden voor elektrische auto’s

Banden voor elektrische auto’s? Ja, ze bestaan echt! Zijn ze anders dan ‘gewone’ zomer of winterbanden? Wat zijn de voordelen? En zijn ze al overal verkrijgbaar. We duiken er graag voor u in!

EV banden

De elektrische auto is niet meer weg te denken in onze wereld. Vragen over de accu, de motor, laadpunten en de technologie zijn ruimschoots beantwoord. Maar hoe zit het met de banden? Er zijn een aantal fabrikanten die speciale banden hebben ontwikkeld voor de elektrische rijder. Banden die de actieradius en het vermogen van de EV aankunnen.

Een hele uitdaging dus… Hoe maak je een band die sterk is, zeker niet te zwaar is, efficiënt rijdt, lang meegaat en ook nog betaalbaar is?

Nieuwe EV bandentechnologie

Vooroplopen in deze technologie is niet eenvoudig. Toch zijn er al een aantal banden op de markt speciaal voor elektrische auto’s. Met een speciale compound, unieke profielpatronen, helemaal gericht op het batterij-aangedreven autorijden.

De EV band moet dus:

  • de actieradius vergroten,
  • licht zijn van sterk duurzaam materiaal,
  • aangepast profiel hebben,
  • grip en minimale slijtage hebben,
  • minimaal geluid maken,
  • betaalbaar zijn.

De banden voor een elektrische auto hebben daarom wielen met een grote diameter en een smal loopvlak, dit vermindert de rolweerstand met als voordeel een paar procent meer rijbereik! De banden bezitten andere eigenschappen dan ‘reguliere’ zomer- of winterbanden. De EV band zorgt voor minder stroomverbruik waardoor de actieradius vergroot. De speciale wanden en loopvlakken zorgen voor een optimale luchtstroom. Tevens is de band voorzien van een karkas met een dubbele laag speciale vezels, zoals polymeren en silica. Minder zwaar, maar toch sterker. En extra versterkt met een speciaal nylonmateriaal, die u kunt zien bij de velgrand.

De EV band is stiller

Omdat een elektrische auto stil is, dienen de EV banden minimaal geluid te maken. Dit wordt ondervangen door aan de binnenzijde van de banden een soort sponsachtig stuk te plaatsen, dat inwendige geluiden en trillingen vermindert.

Verschil EV band en reguliere banden

Een EV band heeft hele sterke zijwangen, de band moet veel extra gewicht kunnen dragen (accupakket). De banden zijn bovendien stiller zoals gezegd, dus een beter rijcomfort omdat ze minder lawaai maken. De lage rolweerstand van de EV band zorgt voor een groter actieradius. Tevens worden deze banden natuurlijk ‘groen’, milieuvriendelijk geproduceerd.

Veilig rijden

Het is inmiddels gelukt een EV band te maken waarbij optimale grip, een korte remweg en een lage rolweerstand is bereikt. Dat neemt niet weg dat u met een gerust hart kan rijden op normale zomer- of winterbanden. De draagkracht van de EV en de maximum snelheid spelen een belangrijke rol. Het gewicht van de EV in combinatie met meer koppel en sneller accelereren kan leiden tot slippen onder winterse omstandigheden. Winterbanden zijn dan zeker aan te raden.

Wij hebben de kennis in huis om u van a tot z te informeren over de elektrische band en alle andere verkrijgbare banden!

  

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

038 44 78 531 [email protected]
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×